Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Asparges med spekeskinkesmør

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 20 stk. grønn frisk asparges
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt

Spekeskinkesmør:

  • 150 g smør
  • 30 g spekeskinke eller fenalår
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Ovnsbakt asparges med spekeskinkesmør

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferske, sprø asparges hører våren til! Bak dem på høy temperatur i stekeovnen, og la en klatt deilig urtesmør med spekeskinke gi ekstra smak. Resten av smøret holder seg fint i kjøleskap i flere uker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 20 stk. grønn frisk asparges
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt

Spekeskinkesmør:

  • 150 g smør
  • 30 g spekeskinke eller fenalår
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. La smøret ligge på kjøkkenbenken en stund, slik at det blir mykt. 
  2. Bruk en skarp kniv og finhakk spekeskinken.
  3. Rør sammen spekeskinke, smør, sitronsaft og -skall og finhakket timian. Smak til med pepper. Sett til side.
  4. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  5. Stell asparges ved å brekke av og eventulet skrelle den nederste delen. Det er ikke nødvendig å skrelle hele aspargesen.
  6. Legg bakepapir i en langpanne og spre asparges ut over papiret. Drypp over olivenolje og krydre med salt.
  7. Sett langpannen midt i stekeovnen og stek aspargesen i 4-5 minutter, til de begynner å få litt farge, men fortsatt er spenstige og sprø.
  8. Flytt aspargesen over på et serveringsfat og server med en gang med en raus klatt spekeskinkesmør på toppen.
Bytt ut spekeskinke med finhakket fenalår, spekepølse eller tørket reinkjøtt og varier urtene til du finner ditt favorittsmør!

 

Smøret smaker også nydelig på en skive godt brød, i bakt potet, på nykokt sommerkål, på varm pasta eller som basis for saus (fres mel i smøret, spe med kraft og tilsett litt fløte). Du kan lage smøret i god tid før du skal bruke det, og kan også godt fryses. Form smøret til en pølse og rull det i plastfolie eller matpapir. La det bli temperert før det skal brukes, så kommer smakene tydeligere fram.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB15 30.11.2022 17:35:31