Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helkokt laks (ørret)

Helkokt laks (ørret)

Ingredienser

10  porsjoner
  • ca. 2,5 kg laks eller ørret

Kokelake:

  • 50 g salt , per liter vann (så mye vann at fisken blir dekket)
  • 3 stk. laurbærblad
  • 1 stk. gulrot , i terninger
  • 0,5 stk. løk , i skiver
  • 1 ts hel hvit pepper

Til pynt:

  • 2 stk. sitron , i båter
  • 1 pk majones
  • 1 bunt frisk kruspersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helkokt laks og ørret oser av norske tradisjoner. Passer perfekt som smakfullt og dekorativt element på koldtbordet eller på julebordet.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • ca. 2,5 kg laks eller ørret

Kokelake:

  • 50 g salt , per liter vann (så mye vann at fisken blir dekket)
  • 3 stk. laurbærblad
  • 1 stk. gulrot , i terninger
  • 0,5 stk. løk , i skiver
  • 1 ts hel hvit pepper

Til pynt:

  • 2 stk. sitron , i båter
  • 1 pk majones
  • 1 bunt frisk kruspersille

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvis du skal servere fisken varm, bør du legge til 10 minutter i koketiden og løfte den forsiktig ut av vannet med to redskaper. Tradisjonelt serveres denne da med kokte poteter, agurksalat og rømme eller smørsaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 08:42:08