Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sennepssild

Sennepsild

Ingredienser

4  porsjoner
  • 6 stk. spekesildfilet
  • 4 ss hakket sylteagurk
  • 1 stk. løk , finhakket

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss grov sennep , gjerne Dijon
  • 2,5 dl soyaolje
  • 3 ss hakket frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sild har befunnet seg på norske matbord i tusenvis av år og er fremdeles et kjærkomment innslag på frokostbord, koldtbord og julebord. Lag sennepssilden selv, da blir den garantert bedre enn den butikkjøpte!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 6 stk. spekesildfilet
  • 4 ss hakket sylteagurk
  • 1 stk. løk , finhakket

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss grov sennep , gjerne Dijon
  • 2,5 dl soyaolje
  • 3 ss hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Smak på silden. Er den veldig salt bør den skylles i kaldt vann. Tørk silden med papir og del den opp i passe biter. 
  2. Bland eggeplommer, sukker, eddik og sennep i en skål og visp det godt sammen. Tilsett olje i en tynn stråle mens du visper kraftig hele tiden. Tilsett hakket sylteagurk, løk og dill. Smak til med salt og pepper.
  3. Bland sausen med silden og sett i kjøleskap. La sennepsilden stå et døgn i kjøleskap før den spises.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB13 23.02.2024 10:43:19