Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sennepssild

Sennepsild

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. spekesildfilet
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss grov sennep , gjerne Dijon
  • 2,5 dl soyaolje
  • 4 ss hakket sylteagurk
  • 1 stk. løk , finhakket
  • 3 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 845 kcal
Fett 80 g
Protein 23 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sild har befunnet seg på norske matbord i tusenvis av år og er fremdeles et kjærkomment innslag på frokostbord, koldtbord og julebord. Og du, hjemmelaga sild er alltid deilig som en gave.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. spekesildfilet
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss grov sennep , gjerne Dijon
  • 2,5 dl soyaolje
  • 4 ss hakket sylteagurk
  • 1 stk. løk , finhakket
  • 3 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 845 kcal
Fett 80 g
Protein 23 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server sennepsild til frokost, eller la den få en plass på en større buffet. 

Kan oppbevares i et tett glass eller en boks i kjøleskapet inntil 3 uker.

Sennepssild

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2025 19:04:10