Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørsaus

Smørsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 sjalottløk stor
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 dl kremfløte
  • 200 g kaldt smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 434 kcal
Fett 46 g
Protein 1 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smørsaus er en enkel og super smakfull klassiker. Her får du en perfekt balanse mellom syre, friskhet og smørets fylde. Passer ypperlig til hvit fisk og skalldyr, grønnsaksretter eller til en sprø schnitzel!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 sjalottløk stor
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 dl kremfløte
  • 200 g kaldt smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 434 kcal
Fett 46 g
Protein 1 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan fint bruke romtemperert smør, da har du bare i en spiseskje avgangen i istedenfor terninger.

Glad i smørsaus? Prøv oppskriften vår på reinsdyrfilet med smørsaus laget på rødvin. 

Smørsaus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB15 22.03.2025 10:01:34