Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hel ørret

Helstekt ørret

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg hel ørret med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 bunt frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt ørret eller laks er imponerende, enten den serveres varm eller kald. På bildet er den hele fisken pyntet for å være midtpunkt på et klassisk koldtbord, men metoden med å steke fisken i ovn benyttes også om den skal serveres varm. Beregn ca. 30 minutters steketid per kilo fisk, og husk å sjekke at fisken er ferdig før du tar den ut av ovnen!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg hel ørret med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 bunt frisk dill

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Avkjøl fisken helt om du skal pynte den. Pynt for eksempel med majones, sitronbåter og dill.

Server gjerne med pepperrotkrem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB12 26.05.2024 15:07:41