Ingredienser

  • ca. 1,5 kg hel ørret med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 bunt frisk dill
Del

Helstekt ørret

(3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt ørret eller laks er imponerende, enten den serveres varm eller kald. På bildet er den hele fisken pyntet for å være midtpunkt på et klassisk koldtbord, men metoden med å steke fisken i ovn benyttes også om den skal serveres varm. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 1,5 kg hel ørret med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 bunt frisk dill

Slik gjør du

  1. Rens og skyll fisken. Bruk en smal børste og fjern rester av blodranden langs ryggraden. Dryss salt og pepper i buken. Legg eventuelt også i noen stilker frisk dill.
  2. Knytt en lang hyssing rundt hodet/nakken på fisken. Dra hyssingen til halen og knytt rund den slik at du får en fin bøy på den ferdig stekte fisken (dette er ikke nødvendig om fisken skal serveres varm).
  3. Løft fisken forsiktig over i en langpanne og dekk med aluminiumsfolie. Sørg for at det blir luft mellom fisken og folien.
  4. Sett formen inn på nederste rille i forvarmet ovn på 200 °C  og stek fisken i 30-40 minutter.
  5. Brett opp folien og stikk en kniv langs ryggbeinet slik at du får sjekket om fiskekjøttet løsner fra beinet og har skiftet farge.
  6. Løft fisken forsiktig over på et fat. Bruk en kniv til å løsne skinnet, og trekk det av. Fjern finner, men la gjerne hode og hale sitte på. 

Avkjøl fisken helt om du skal pynte den. Pynt for eksempel med majones, sitronbåter og dill.

Server gjerne med pepperrotkrem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant