Hvordan beregne mat til mange?

Det er ikke hver dag vi inviterer til fest eller større selskaper, og det kan være litt vanskelig å vite hvor mye kjøtt, saus eller grønnsaker en skal beregne. Her får du en veiledning.

Slik beregner du mat til mange

Julemat

Mengde per person

Ribbe

450 g

Pinnekjøtt (tørrvekt)

400 g (500 g for storspisere)

Pinnekjøtt (utvannet)

530 g (650 g for storspisere)

Hel kalkun

500 g per person

Kalkunfilet eller stek

200 g per person

 

Annen mat

Mengde per person

Suppe til forrett

2 dl

Suppe til hovedrett

4 dl

Saus, tynn (sjysaus og lignende)

0,5 dl

Saus, tykk (fløtesaus og lignende)

1 dl

Dressing

0,5 dl

Kjøtt uten ben til gryteretter

150 g

Kjøtt med ben til gryteretter

250 g

Kjøtt med mye ben (fårikål, lammekoteletter)

300 g

Fileter og biffer

200 g

Stek uten ben

200 g

Stek med ben

250-300 g

Koteletter (svin)

250 g

Kjøttdeig og karbonadedeig

150 g

Pølser

150 g

Spareribs

500 g

Kalkun, helstekt

500-600 g (5 kilo kalkun til 8-10 personer)

Kylling, hel

500 g

Kalkunfilet og kyllingfilet

200 g

Salat

150 g

Kokte grønnsaker

150 g

Erter, bønner og linser (tørre)

60 g

Ris (tørr)

60 g

Pasta (tørr)

75 g

Poteter

200 g

Lurer du heller på hvor mye en gjennomsnittlig kålrot eller gulrot veier? Dette finner du svaret på i vår artikkel om Vekt og mål.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.