Kabaret

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kabaret passer godt hele året, og kan gjerne settes frem på det flotteste koldtbord.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 bunt grønn frisk asparges (miniasparges)
  • 200 g frosne erter , gjerne selskapstype
  • 2 pk crabsticks eller hummerhaler
  • ca. 400 g fiskepudding i biter

evt. noen reker og dill

Remulade:

  • 1 dl majones , gjerne hjemmelaget
  • ca. 2 ss lettrømme eller kesam
  • 1 ss sylteagurk, hakket
  • 1 stk hakket løk
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 9 minutter og avkjøl.
  2. Lag aspik som anvist på pakken og avkjøl noe. Ha litt aspik i bunnen på en avlang brødform som rommer 1 1/2 l  og la det stivne. Forvell asparges og erter. Avkjøl.
  3. Del aspargesen i to og lag et pent mønster med asparges, erter og to av eggene delt i skiver på langs. Ha hummerhaler/crabstick og eggskiver rundt på sidene av formen slik at det er pent ut når kabareten hvelves. Fordel halve egg og resten av fyllet i formen. Hell over aspik, slik at alt er dekket. Sett kaldt til den har stivnet.
  4. Dypp formen et øyeblikk i varmt vann før du hvelver den over på et fat.
  5. Bland alle ingrediensene til remulade, smak til og sett kaldt.

 

Server kabaret med remulade.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.