Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 dl tørr/halvtørr sherry eller portvin (kan utelates)
  • 250 g ferske reker
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 200 g frosne erter , gjerne selskapstype
  • 2 pk crabsticks eller hummerhaler
  • 150 g krepsehaler
  • 1 stilk bladpersille
Del

Kabaret

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kabaret er en gammel klassiker som er i ferd med å bli skikkelig trendy igjen. En lekker kabaret har sin naturlige plass på buffeter og koldtbord, og egner seg også som forrett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 dl tørr/halvtørr sherry eller portvin (kan utelates)
  • 250 g ferske reker
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 200 g frosne erter , gjerne selskapstype
  • 2 pk crabsticks eller hummerhaler
  • 150 g krepsehaler
  • 1 stilk bladpersille

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 9 minutter og avkjøl.
  2. Lag aspik som anvist på pakken, men bytt ut noe av vannet med sherry eller portvin. Avkjøl noe.
  3. Ha litt aspik i bunnen på en avlang brødform på 1 1/2 l og la den stivne.
  4. Forvell asparges og erter. Avkjøl. Del eggene i skiver.
  5. Rens rekene og legg de største og peneste i bunnen av formen slik at de danner et fint mønster. Fordel noen av ertene rundt, og fortsett å legge asparges, crabsticks, reker, krepsehaler og halvparten av eggene lagvis i formen.
  6. Legg eggeskiver mot sidene av formen sammen med små blader bladpersille.
  7. Hell i resten av aspiken, slik at alt er dekket. Sett kaldt til alt har stivnet.
  8. Dypp formen et øyeblikk i varmt vann før du hvelver den over på et fat.

Server kabareten med remulade og ristet brød.

Kabaret

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant