Kabaret

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kabaret passer godt hele året, og kan gjerne settes frem på det flotteste koldtbord.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 bunt grønn frisk asparges (miniasparges)
  • 200 g frosne erter , gjerne selskapstype
  • 2 pk crabsticks eller hummerhaler
  • ca. 400 g fiskepudding i biter

evt. noen reker og dill

Remulade:

  • 1 dl majones , gjerne hjemmelaget
  • ca. 2 ss lettrømme eller kesam
  • 1 ss hakket sylteagurk
  • 1 stk hakket løk
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 9 minutter og avkjøl.
  2. Lag aspik som anvist på pakken og avkjøl noe. Ha litt aspik i bunnen på en avlang brødform som rommer 1 1/2 l  og la det stivne. Forvell asparges og erter. Avkjøl.
  3. Del aspargesen i to og lag et pent mønster med asparges, erter og to av eggene delt i skiver på langs. Ha hummerhaler/crabstick og eggskiver rundt på sidene av formen slik at det er pent ut når kabareten hvelves. Fordel halve egg og resten av fyllet i formen. Hell over aspik, slik at alt er dekket. Sett kaldt til den har stivnet.
  4. Dypp formen et øyeblikk i varmt vann før du hvelver den over på et fat.
  5. Bland alle ingrediensene til remulade, smak til og sett kaldt.

 

Server kabaret med remulade.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.