Ingredienser

  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 dl grøtris
  • 1 l helmelk
Del

Dynegrøt

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Risengrynsgrøten som lager seg selv! Gi grøten et raskt oppkok og pakk den godt inn i en dyne eller flere lag med pledd - vent i noen timer og så har du en fiks ferdig grøt! Enklere blir det ikke. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 dl grøtris
  • 1 l helmelk

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele og ha i salt og ris. Kok til vannet har fordampet.
  2. Tilsett melk og gi det et oppkok mens du rører, så melken ikke brenner seg.
  3. Ta gryten av varmen og sett på lokk. Pakk kjelen godt inn i en dyne eller et ullpledd og sett den på et lunt sted, gjerne med en ekstra dyne over, i 3-4 timer.
  4. Ta ut grøten og rør den lett sammen med en sleiv før servering. Server grøten med smør, sukker og kanel.

Får du grøt til overs kan du lage riskrem

Dynegrøt

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant