Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 stk. paprika i terninger
  • 400 g potet i terninger
  • 2 ss grov sennep
  • 5 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket persille
  • 4 ss gresk yoghurt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

287kcal

Energi

7.1g

Fett

33.3g

Protein

21.3g

Karbohydrater

1.6mg

Jern

Del

Kyllinggryte med paprika og sennep

(3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en rask kyllinggryte med masse smak! Den lager du med norsk kyllingfilet i strimler, grov sennep og godt med grønnsaker. Toppet med friske urter og gresk yoghurt - friskt og fantastisk godt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 stk. paprika i terninger
  • 400 g potet i terninger
  • 2 ss grov sennep
  • 5 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket persille
  • 4 ss gresk yoghurt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

287kcal

Energi

7.1g

Fett

33.3g

Protein

21.3g

Karbohydrater

1.6mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i grove strimler og dryss over paprikapulver, salt og pepper.
  2. Varm margarin i en gryte og brun strimler av kylling i to omganger, til de har fått farge på alle kanter. Legg strimlene over på en tallerken.
  3. Ha løk, paprika, potet og sennep i gryten. Hell over utblandet buljong. Kok opp og senk varmen. Kok til potetene er møre, ca. 10 minutter.
  4. Legg kyllingstrimlene tilbake i gryten og kok opp på nytt. Smak til med salt og kvernet pepper.
  5. Ha gryten over i dype skåler. Dryss over hakket persille og server med gresk yoghurt.
Litt finhakket hvitløk eller hakket oregano smaker også godt i gryten.
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant