Ingredienser

  • 2 båter hvitløk
  • 600 g søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1 boks hakket hermetiske tomater (à 400 g)
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1,75 dl quinoa
  • 600 g biffkjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 boks hermetiske svarte bønner (à 285 g)
  • 1 - 2 ts chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss grovhakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

549kcal

Energi

13.5g

Fett

47g

Protein

52.4g

Karbohydrater

7.2mg

Jern

Del

Biffgryte med søtpotet og quinoa

(23)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gode, varme gryter blir det aldri for mange av. Her er møre biffstrimler av norsk kvalitet blandet med utenlands inspirasjon i form av søtpotet, quinoa, tomat og krydder - både smakfullt og supersunt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 båter hvitløk
  • 600 g søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1 boks hakket hermetiske tomater (à 400 g)
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1,75 dl quinoa
  • 600 g biffkjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 boks hermetiske svarte bønner (à 285 g)
  • 1 - 2 ts chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss grovhakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

549kcal

Energi

13.5g

Fett

47g

Protein

52.4g

Karbohydrater

7.2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og skjær søtpotet i små terninger, og fres det i en varm gryte med olje.
  2. Ha i hermetiske tomater og utblandet buljong, og kok i 5 minutter.
  3. Tilsett quinoa, og kok gryten til søtpoteten er mør, ca. 15 minutter.
  1. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper.
  2. Skyll hermetiske bønner godt, og ha dem over i gryten sammen med det stekte kjøttet. Vend alt sammen. Smak til gryten med chilipulver, salt og pepper.

Anrett biffgryten i en stor skål eller mindre porsjonsskåler. Dryss på grovhakket kruspersille til pynt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant