Ingredienser

MARINADE:

  • 0,5 dl rapsolje
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. finhakket rød chili

PAPAYASALAT:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grovhakket rød chili
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 75 g peanøtter
  • 300 g meterbønner, yardbeans eller aspargesbønner, delt i 5 cm store biter
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i 2
  • 2 stk. gulrot , i tynne strimler
  • 1 stk. strimlet grønn papaya
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

516kcal

Energi

23.8g

Fett

43.4g

Protein

30.3g

Karbohydrater

4.8mg

Jern

Del

Papayasalat med biffspyd

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Papayasalat er en gjenganger i det thailandske kjøkken. Salaten er sprø, frisk, syrlig og samtidig litt sterk. Deilig! Prøv den til marinerte, saftige biffspyd, eller nyt den som den er.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

MARINADE:

  • 0,5 dl rapsolje
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. finhakket rød chili

PAPAYASALAT:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grovhakket rød chili
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 75 g peanøtter
  • 300 g meterbønner, yardbeans eller aspargesbønner, delt i 5 cm store biter
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i 2
  • 2 stk. gulrot , i tynne strimler
  • 1 stk. strimlet grønn papaya
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

516kcal

Energi

23.8g

Fett

43.4g

Protein

30.3g

Karbohydrater

4.8mg

Jern

Slik gjør du

Papayasalat med biffspyd
  1. Skjær kjøttet i store terninger, ca. 3x3 cm.
  2. Bland ingredienser til marinaden.
  3. Legg kjøttet i en pose, hell over marinaden, og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter (gjerne over natten).
  4. Mos hvitløk og chili i en stor morter. Ha i sukker, peanøtter, fiskesaus og limesaft og mos videre til sukkeret er oppløst.
Bruk gjerne palmesukker fra kokosnøttpalmens blomst i stedet for rørsukker. Det har en aromatisk karamellaktig sukkersmak, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken.
  1. Tilsett meterbønner, tomat, gulrot og papaya. Mos lett videre til alt er godt blandet.
Bruker du en papayaskreller får du raskt fine, lange strimler. Skrelleren får du kjøpt i de fleste butikker med asiatiske råvarer, eller på internett. En mandolin er også fin å bruke.
  1. Tre biffterninger på spyd, legg dem på grillen i 6-8 minutter. Snu dem ofte.

Server saftige biffspyd sammen med frisk og spicy papayasalat. 

Grønn papaya kan være litt vanskelig å få tak i. Som erstatning kan du strimle gulrot og litt hodekål, og følge oppskriften som beskrevet. Kjøp vanlig små papaya, del i terninger, og vend terningene inn i salaten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant