Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. biff av ytrefilet storfe à 150 g
  • 2 ss margarin til steking

Krydret tomatsaus:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker

Grønnsaker:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 4 stk. pak choy
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 ts salt

Reker:

  • 500 g reker (m/skall)
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

439kcal

Energi

10.1g

Fett

50.3g

Protein

34.2g

Karbohydrater

4.8mg

Jern

Del

Biff Creole

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kreolsk mat betyr spennende smakskombinasjoner fra mange steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre.

Kreolsk mat byr på spennende smakskombinasjoner fra Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre av gode krydrede, men rene smaker. Reker og biff er en kombinasjon som er vanlig i det kreolske kjøkken.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. biff av ytrefilet storfe à 150 g
  • 2 ss margarin til steking

Krydret tomatsaus:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker

Grønnsaker:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 4 stk. pak choy
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 ts salt

Reker:

  • 500 g reker (m/skall)
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

439kcal

Energi

10.1g

Fett

50.3g

Protein

34.2g

Karbohydrater

4.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk, chili og vårløk til tomatsausen, og stek det blankt i en varm panne med olje. Tilsett grovhakkede tomater, kajennepepper, salt, pepper og sukker. Kok sausen i et par minutter.
  2. Rens ananas og skjær den i tynne ringer. Del hver pak choi i to og skjær rødløk i tynne skiver. Legg annenhver gang ananas, pak choi og løk i taksteinmønster i en ildfast form. Krydre med salt og pepper.
  3. Fordel sausen over grønnsakene og sett formen inn i ovnen på 200 °C. Stek grønnsakene i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomvarme.
  4. Rens rekene og bland dem med finhakket chili og bladpersille.
  5. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

Server biffene straks med grønnsaker, tomatsaus og reker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant