Egg og bacon

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Ferskt brød, sprøstekt bacon, perfekt stekt egg og nytraktet kaffe – en stort bedre start på dagen kan det ikke bli. 

Ingredienser

  • 4 skiver bacon
  • 1 stk. egg
  • 1 skive grovt brød
  • 0,5 ss margarin til steking
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. tomat i skiver

Slik gjør du

1. Begynn med å steke bacon. Legg bacon i en stekepanne, sett pannen på en kokeplate og skru på middels til høy varme. Tilsett litt margarin om nødvendig. Stek baconet til det er sprøtt og gyllent. Snu det flere ganger, og pass på så det ikke blir brent. Ta det opp av pannen og la det renne av seg på litt tørkepapir.

Tips: Ikke stek for mye bacon av gangen, da blir den fort mer kokt enn stekt. Og husk at bacon avgir både fett og vann, og kan ”krympe” så mye som 50 % under steking.

2. Varier egg og bacon med det du vil. En av de mest populære variantene er med noen skiver god ost som får smelte på egget under steking.

3. Skyll av stekepannen og varm den igjen. Ha i resten av margarinen. Når margarinen bruser godt er det varmt nok. Knekk ett og ett egg, og la hvert egg gli forsiktig ned i stekepannen slik at plommen ikke ødelegges.  Senk varmen og stek egg til hviten har stivnet og plommen fortsatt er bløt.

4. Legg en skive ferskt eller ristet brød til hver porsjon på en tallerken og fordel baconskivene på. Plasser det stekte egget på toppen. Kvern litt pepper over og server med noen skiver tomat.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.