Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elgkarbonader

Elgkarbonader

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. egg
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss margarin til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. egg
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også bruke kjøttdeig/karbonadedeig av hjort til hjortekarbonader.
Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.

 

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Elgkarbonader

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 23:55:30