Havrekjeks

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hjemmelagde havrekjeks er både raske og enkle å lage, og de smaker kjempegodt med ost eller syltetøy på. Server som kaffemat eller sammen med en varm og god kopp kakao.

Ingredienser

1 Porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 havrekjeks

  • 6 dl havregryn
  • 2,5 dl melk
  • 50 g smør
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl hvetemel eller fin sammalt hvete

Slik gjør du

  1. Ha havregryne i en bolle og hell over melk. La det stå og trekke i minst 15 minutter.
  2. Smelt smør og hell det over havregrynene. Tilsett sukker, salt, bakepulver og omtrent halvparten av melet. Spar resten av melet til utkjevling.
  3. Arbeid deigen lett sammen på bordet. Del deigen eventuelt i to før utkjevling.
  4. Sett stekeovnen på 200 °C og dekk to stekebrett på bakepapir.
  5. Strø litt mel på bordet og kjevle deigen ut til en tynn leiv, 2-3 mm tykk. Stikk ut runde kjeks med et glass. Bruk en stekespade for å legge kakene på stekebrettene. Prikk dem godt med en gaffel.
  6. Samle deigrestene og kna dem sammen. Kjevle ut deigen og stikk ut nye kjeks. Fortsett slik til all deigen er brukt opp.
  7. Stek kjeksene på midterste rille i stekeovnen i 9-12 minutter til de er litt gylne. Steketiden varierer med tykkelsen på kjeksene.
  8. Legg kjeksene på rist til avkjøling. Oppbevar i tett boks.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.