Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sarah Bernard

Sarah Bernhardt

Ingredienser

Bunner:

  • ca. 500 g ferdig kransekakemasse

Trøffelkrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kokesjokolade

Sjokoladeglasur:

  • 100 g kokesjokolade
  • 4 ss kokosfett (delfiafett)

Pynt:

  • 1 pk mandelflak
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (24)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sarah Bernhardt er en klassiker, og en deilig liten kake. Små bunner av kransekakemasse som toppes med sjokoladekrem, og til slutt dekkes kakene med smeltet sjokolade. Mmm!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Bunner:

  • ca. 500 g ferdig kransekakemasse

Trøffelkrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kokesjokolade

Sjokoladeglasur:

  • 100 g kokesjokolade
  • 4 ss kokosfett (delfiafett)

Pynt:

  • 1 pk mandelflak

Slik gjør du

  1. Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Ta kjelen av platen og la den stå i noen minutter slik at sjokoladen smelter. Rør godt i sjokolademassen slik at den blir helt glatt. Sett sjokolademassen i kjøleskap i minst 4 timer, helst over natten, slik at den blir helt kald. Det er viktig at massen er kald, ellers kan den lett sprekke ved pisking.
  2. Kjevle ut kransekakemasse til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler (ca. 4 cm i diameter) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl helt.
  3. Pisk sjokolademassen forsiktig til den blir litt stiv krem. Ha den over i en sprøytepose (bruk eventuelt en rund tip for å få et jevnere resultat) og sprøyt små topper på hver bunn. Sett kakene kjølig, slik at sjokoladekremen får sette seg.
  4. Ha sjokolade i en liten bolle og sett den over en liten kjele med kokende vann. Vannet må ikke komme i kontakt med bollen. Tilsett kokosfett i den smeltede sjokoladen for å gjøre den litt tynnere. Avkjøl noe.
  5. Rist mandelflak raskt i en varm, tørr stekepanne slik at de får en gyllen fin farge.
  6. Sett kakene på en rist med et lite brett under og hell den flytende sjokoladen forsiktig over kakene slik at de blir helt trukket med sjokolade. Du kan også bruke et par gafler og dyppe kakene raskt i sjokoladen før du setter dem på et brett. Stikk et mandelflak i hver kake før sjokoladen stivner. 

Oppbevar kakene kaldt eller sett dem i en plastboks og frys dem ned. Her er flere tips til julekaker du kan bake i god tid og sette i fryseren.

 

Vil du lage Sarah Bernhardt på en enklere måte, så kan du ta en titt på Sarah Bernhardt i langpanne, som er blitt veldig populære!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 07:17:55