Sarah Bernard

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Sarah Bernard er en deilig liten kake. Små bunner av kransekakemasse sprøytes med sjokoladekrem, og til slutt dekkes kakene med smeltet sjokolade. Mmm!

Ingredienser

Bunner:

 • ca. 500 g ferdig kransekakemasse

Trøffelkrem:

 • 3 dl kremfløte
 • 150 g kokesjokolade

Sjokoladeglasur:

 • 100 g kokesjokolade
 • 4 ss kokosfett (delfiafett)

Pynt:

 • 1 pakke mandelflak

Slik gjør du

 1. Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Ta kjelen av platen og rør i fløten til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst over natten).
 2. Kjevle ut kransekakemasse til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler (ca. 4 cm i diameter) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl.
 3. Pisk opp sjokoladekremen til den blir litt stiv. Ha kremen i en sprøytepose (bruk eventuelt en rund tip for å få et jevnere resultat) og sprøyt små topper på hver bunn. Sett kakene kjølig.
 4. Ha sjokolade i en liten bolle og sett den over en liten kjele med kokende vann. Vannet må ikke komme i kontakt med bollen. Tilsett kokosfett i den smeltede sjokoladen for å gjøre sjokoladen litt tynnere. Avkjøl noe.
 5. Rist mandelflak raskt i en varm, tørr stekepanne slik at de får en gyllen fin farge.
 6. Sett kakene på en rist med et lite brett under og hell sjokoladen forsiktig over slik at kakene dekkes med sjokolade rundt det hele. Alternativt kan du bruke et par gafler, og dyppe kakene raskt i sjokoladen før du setter dem på et brett. Stikk et mandelflak i hver kake før sjokoladen stivner. 

Oppbevar kakene kaldt eller sett dem i en plastboks og frys dem ned. Her er flere tips til julekaker du kan bake i god tid og sette i fryseren.

 

Vil du lage Sarah Bernard på en enklere måte, så kan du ta en titt på Sarah Bernard i langpanne, som er blitt veldig populære!

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.