Klassisk Pavlova i langpanne

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Er du glad i den klassiske Pavlovaen med deilig krem og friske bær? Her er den - i ekstra stor størrelse - perfekt når du skal lage kake til mange.

Ingredienser

  • 6 stk eggehvite
  • 12 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisstivelse (maizena)
  • 112 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 8 stk eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 6 stk gelatinplater

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 kurv bringebær
  • 1 kurv bjørnebær
  • 1 kurv jordbær
  • 2 kurv blåbær
  • 300 g moreller
  • 4 stilker frisk mynte
  • 2 ss melis

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. 

3. Sikt maizena og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen jevnt utover hele. La det være et par centimeter klaring på hver side av arket.

5. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

6.  Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.

7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

8. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Ha kremblandingen på marengsbunnen og topp med friske bringebær, jordbær, moreller, bjørnebær, blåbær eller annen frukt eller bær du liker. Pynt gjerne med noen mynteblader og et lite melisdryss.

Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.