Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Mislykket sjokoladekake

Ingredienser

velg antall porsjoner
1  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Del

Mislykket sjokoladekake

(15)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne sjokoladekaken har fått navnet på grunn av sitt lite flatterende utseende. Den kan kanskje se mislykket ut, men smaker fantastisk, og har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig stor sjokoladefondant.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
1  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.  
  2. Smelt sjokolade og smør i en liten kjele. Sikt mel og bakepulver sammen. Bruk en slikkepott og vend inn sjokoladeblandingen og melet vekselvis i eggedosisen.
  3. Hell røren i en smurt og melstrødd form, 22 cm i diameter. Sett formen på nederste rille i ovnen på 210 °C og stek i 15-20 minutter. Kaken skal fortsatt være litt "dissete" i midten.
  4. Avkjøl kaken i formen og flytt den forsiktig over på et fat. 

Dryss over melis før servering og server gjerne kaken med friske bær.

 

Norske egg er fri for salmonella, og at vi derfor trygt kan spise rå egg og bruke egg som eggedosis i kaker og desserter.

Mislykket sjokoladekake

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 04.12.2022 12:10:47