Mislykket sjokoladekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne sjokoladekaken har fått navnet på grunn av sitt lite flatterende utseende. Den kan kanskje se mislykket ut, men smaker fantastisk, og har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig stor sjokoladefondant.

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 212 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 210 °C.
  2. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.  
  3. Smelt sjokolade og smør i en liten kjele. Sikt mel og bakepulver sammen. Bruk en slikkepott og vend inn sjokoladeblandingen og melet vekselvis i eggedosisen.
  4. Hell røren i en smurt og melstrødd form, 22 cm i diameter. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 15-20 minutter. Rist forsiktig på formen og sjekk om kaken er litt "dissete" i midten, eller sjekk kaken med en tynn pinne. Det skal henge røre på pinnen, da er kjernen fortsatt bløt.
  5. Avkjøl kaken i formen og flytt den forsiktig over på et fat. 

Dryss over melis før servering og server gjerne kaken med friske bær.

 

Visste du at?

Norske egg er fri for salmonella, og at vi derfor trygt kan spise rå egg og bruke egg som eggedosis i kaker og desserter.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.