Ingredienser

15  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Fyll:

  • 300 g sjokolade (se tips i fremgangsmåte)
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis

Pynt:

  • 1 kurv jordbær
Del

Sjokoladekake med jordbær

(8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag denne saftige 3-lags sjokoladekaken med sjokoladekrem  - den slår garantert godt an på festen. Bruk den sjokoladen du liker best, og lag enten hvit sjokoladekrem, sjokoladekrem med melkesjokolade eller en mørk og kraftig sjokoladekrem med 70 % sjokolade. Kos blir det uansett!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

15  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Fyll:

  • 300 g sjokolade (se tips i fremgangsmåte)
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis

Pynt:

  • 1 kurv jordbær

Slik gjør du

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt.
  2. Smør 3 små springformer (16-18 cm i diameter). Kle så springformene med bakepapir i bunnen av formene. Hell røren over i formene.
Har du ikke 3 like store springformer kan du steke røren i 3 omganger.
  1. Stek kakene på 180 °C på nederste rille i ca. 30 minutter. Sjekk med en trepinne om kakene er ferdige. Stikk pinnen i midten av en kake, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
Velg den sjokoladen du liker best. Hvit sjokolade og melkesjokolade smaker godt sammen med norske jordbær, og sjokolade (70 %) gir en kraftig sjokoladesmak som egner seg godt om du skal servere kaken til svart kaffe.
  1. Brekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  2. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet.
  3. Smør et tynt lag glasur mellom hvert av lagene. Ha resten av glasuren på toppen.
  4. Pynt kaken med jordbær.

Har du satt kaka kaldt før servering? Husk å temperer den i minst 1 time.

Sjokoladekake med jordbær

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant