Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Krydderkake i langpanne

Ingredienser

  • 150 g smeltet smør
  • 5 dl sukker
  • 8 dl kefir eller kulturmelk
  • ca. 10 dl hvetemel
  • 4 ts vaniljesukker
  • 1 ss natron
  • 4 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme

Melisglasur:

  • 100 g melis
  • 1 stk. eggehvite
  • 1 ss sitronsaft
Del

Krydderkake i langpanne

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne deilige langpannekaken med masse kryddersmak passer like godt til skoleavslutningen som til dugnaden. Vi har brukt en enkel melisglasur på kaken, men en god, mørk sjokoladeglasur passer også godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 150 g smeltet smør
  • 5 dl sukker
  • 8 dl kefir eller kulturmelk
  • ca. 10 dl hvetemel
  • 4 ts vaniljesukker
  • 1 ss natron
  • 4 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme

Melisglasur:

  • 100 g melis
  • 1 stk. eggehvite
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Smelt smør og ha det i en miksebolle sammen med sukker og kefir. Bland inn mel, vaniljesukker, natron og krydder. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne (ca. 30x40 cm) og jevn ut overflaten.
  2. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen på 180 °C i 35-40 minutter. Legg litt bakepapir på toppen om den begynner å mørk.
  3. Sjekk om kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne. Dersom det ikke fester seg noe på pinnen er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt på rist.
  4. Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og bre den utover kaken når den er kald.
Du kan variere krydderet i kaken og gi den helt nye og spennende smaker. Stjerneanis istedenfor nellik gir kaken en deilig smak av anis eller lakris som mange liker. Glasuren kan også lages uten egg. Bruk i så fall litt vann tilsatt sitronsaft i stedet for eggehvite.
Visste du at gulrotkake i langpanne med ostekrem er en av våre aller mest populære langpannekaker? Den er svært saftig og har god holdbarhet.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB12 27.11.2022 10:24:49