Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med bakte grønnsaker

Reinsdyrfilet med bakte grønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Bakte grønnsaker:

  • 150 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 3 ss honning
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 437 kcal
Fett 13 g
Protein 47 g
Karbohydrater 29 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og mør reinsdyrfilet servert med bakte grønnsaker - enkelt og supergod helgemiddag!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Bakte grønnsaker:

  • 150 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 3 ss honning
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 437 kcal
Fett 13 g
Protein 47 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 220 °C.

2. Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.

3. Vask grønnsaker grundig (det er ikke nødvendig å skrelle dem) og del dem i biter på langs. Del brokkoli i buketter. Ha alle grønnsakene i en bolle og hell over honning og balsamico. Krydre med salt og pepper.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

4. Legg grønnsakene i en ildfast form og plasser formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne.

5. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten.

6. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun det raskt på begge sider og krydre med salt og pepper.  Senk temperaturen og la kjøttet ettersteke i 3-4 minutter. Bruk gjerne steketermometer til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.

KJERNETEMPERATUR REINSDYRFILET Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C. Gjennomstekt: 75 °C.

Anrett bakte grønnsaker på tallerkener. Skjær reinsdyrfilet i store biter på skrå og legg på toppen av grønnsakene. Pynt med litt frisk timian.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 16:00:47