Ingredienser

Bakte grønnsaker:

  • 150 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 3 ss flytende honning
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 4 kvister frisk timian
Del

Reinsdyrfilet med bakte grønnsaker

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og mør reinsdyrfilet servert med bakte grønnsaker - enkelt og supergod helgemiddag!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Bakte grønnsaker:

  • 150 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 3 ss flytende honning
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 4 kvister frisk timian

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 220 °C.

2. Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.

3. Vask grønnsaker grundig (det er ikke nødvendig å skrelle dem) og del dem i biter på langs. Del brokkoli i buketter. Ha alle grønnsakene i en bolle og hell over honning og balsamico. Krydre med salt og pepper.

4. Legg grønnsakene i en ildfast form og plasser formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne.

5. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten.

6. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun det raskt på begge sider og krydre med salt og pepper.  Senk temperaturen og la kjøttet ettersteke i 3-4 minutter. Bruk gjerne steketermometer til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.

KJERNETEMPERATUR REINSDYRFILET Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C. Gjennomstekt: 75 °C.

Anrett bakte grønnsaker på tallerkener. Skjær reinsdyrfilet i store biter på skrå og legg på toppen av grønnsakene. Pynt med litt frisk timian.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant