Reinsdyrfilet med krydret plommesaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Reinsdyrfilet er noe av det mest eksklusive du kan tilberede og her har den fått følge av en fantastisk plommesaus.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g ytrefilet av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Plommesaus:

  • 4 stk plomme
  • 4 ss sukker
  • 2 ss bringebæreddik eller annen eddik
  • 1 stk hel kanel
  • 1 stk stjerneanis
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl viltkraft
  • 1 ss smør

Blomkålpuré:

  • 1 stk blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Tilbehør:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.

2 La kjøttet ligge på kjøkkenbenken en stund for å bli romtemperert.

3. Del plommer i to og fjern steinene. Lag et snitt i skinnet på hver halvdel. Kok opp sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned. Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin. Småkok til plommene er møre, men ikke bløte.

4. Ta ut halvparten av plommene og mos resten i sausen. Kok videre inn til halv mengde. Sil sausen. Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Rør inn kaldt smør og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke. 

5. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Brun fileten i en varm panne med smør. Legg den over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek fileten på 125 °C i 15-18 minutter eller til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.

Kjernetemperatur reinsdyrfilet

Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C. Gjennomstekt: 75 °C.

6. Rist aspargesbønner raskt i litt smør i en stekepanne.

Server reinsdyrfilet med blomkålpuré eller selleripuré, plommesaus og aspargesbønner.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.