Ingredienser

  • 4 stk. mandelpotet
  • 0,5 pk ruccula

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. appelsin
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 dl hakkede mandler
Del

Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne forretten er en perfekt inngangsdør til festmiddagen din. At du graver kjøttet selv er nok til å imponere gjestene dine. Prøv da vel, du vil bli overrasket over hvor enkelt det er.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. mandelpotet
  • 0,5 pk ruccula

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. appelsin
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 dl hakkede mandler

Slik gjør du

Du trenger: Reinsdyrfilet, salt, sukker, kvernet pepper, rosmarin, mandelpoteter, ruccula, olivenolje, appelsin, sjalottløk og mandler.

 

1. Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.  

2. Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin. 

3. Dekk formen med plastfolie.

4. Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i tre døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.

5. Kok mandelpoteter, skrell og avkjøl dem.

6. Lag dressing av olivenolje, appelsinsaft, finhakket sjalottløk og hakkede mandler. 

Skjær kjøtt og poteter i tynne skiver. Anrett dem lagvis på en tallerken. Ha på salat og dressing rett før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant