Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med bakte beter

Reinsdyrfilet med bakte beter

Ingredienser

porsjoner

Bakte beter:

  • 150 g gulbete
  • 150 g polkabete
  • 150 g rødbete
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss nøytral olje

Mandelsmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 650 kcal
Fett 44 g
Protein 48 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og mør reinsdyrfilet med smakfulle bakte beter og deilig mandelsmør. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Bakte beter:

  • 150 g gulbete
  • 150 g polkabete
  • 150 g rødbete
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss nøytral olje

Mandelsmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 650 kcal
Fett 44 g
Protein 48 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

Reinsdyrfilet med bakte beter - høydebilde

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 14.12.2024 05:41:44