Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Reinsdyrbiff med nøttesmør

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør eller nøytral olje til steking

Pastinakkpuré:

  • 1 kg pastinakk , eventuelt persillerot
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte eller kremfløte

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter , eller mandler

Stekt pastinakk og aspargesbønner:

  • 250 g pastinakk , eventuelt persillerot
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 894 kcal
Fett 60 g
Protein 51 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig reinsdyrbiff med pastinakkpuré og deilig brunet nøttesmør. En imponerende enkel oppskrift, - og kanskje ny fredagsfavoritt?!

Anette viser deg hvordan du får biffen helt perfekt, - og gir deg noen ekstra tips!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør eller nøytral olje til steking

Pastinakkpuré:

  • 1 kg pastinakk , eventuelt persillerot
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte eller kremfløte

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter , eller mandler

Stekt pastinakk og aspargesbønner:

  • 250 g pastinakk , eventuelt persillerot
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 894 kcal
Fett 60 g
Protein 51 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyrbiff - råvarebilde krydring, skjære biffstykker
Reinsdyrbiff -  trinnbilder steking i panne

Anrett reinsdyrfilet på tallerkener med pastinakkpuré, stekt pastinakk, aspargesbønner og nøttesmør. Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter. 

Reinsdyrbiff med nøttesmør

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Reinsdyrkjøtt – helt vilt godt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 13:39:35