Reinsdyrbiff med nøttesmør

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig reinsdyrbiff med pastinakkpuré og deilig brunet nøttesmør. En imponerende enkel oppskrift, - og kanskje ny fredagsfavoritt?!

Anette viser deg hvordan du får biffen helt perfekt, - og gir deg noen ekstra tips!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 2 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pastinakkpuré:

  • 1 kg pastinakk , eventuelt persillerot
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte eller kremfløte

Stekt pastinakk og aspargesbønner:

  • 250 g pastinakk , eventuelt persillerot
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ts sukker

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter , eller mandler

Slik gjør du

  1. Skrell pastinakk og kutt i grove biter. Kok bitene møre i en kjele med vann. 
  2. Skjær eventuelt flatbiff i biffer á 200 g, 2 -3 cm tykke, eller bruk ferdigskårede biffer. Krydre kjøttet med salt og pepper.

  1. Hell vannet av pastinakken, og la den dampe seg litt tørr i kjelen. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør til en glatt mos. Rør inn smør og melk. Om du vil ha en ekstra jevn og fin puré, klem puréen gjennom en sikt, 1-2 ganger. 
  2. Lag nøttesmør. Smelt smør i en liten kjele på middels varme, og la det bli nøttebrunt. Ha i grovhakkede hasselnøtter.
  3. Gjør klar pastinakk og aspargesbønner til steking. Skrell pastinakk, og del i lange, tynne staver. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann, ca.1 min. Avkjøl i kaldt vann. Sett grønnsakene til side mens du steker kjøttet. 

  1. Brun biffene i smør eller olje (eventuelt en blanding) på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. Les mer om hvordan steke reinsdyrbiff her.
  2. Legg biffene til side for å hvile mens du steker pastinakken.
  3. Ha pastinakkstaver i pannen og dryss over sukker og salt. Stek til de er møre og har fått en fin, gyllenbrun farge. Ha i de forvellede aspargesbønnene og stek til det er gjennomvarmt. 

Anrett reinsdyrfilet på tallerkener med pastinakkpuré, stekt pastinakk, aspargesbønner og nøttesmør. Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter.