Minuttbiff av rein

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Tynne skiver av mørt reinsdyrkjøtt trenger ikke lang varmebehandling – det er knapt så det behøver å være innom stekepannen i det hele tatt. Dette er eksklusiv hurtigmat av høy kvalitet.

Ingredienser

  • 600 g flatbiff av reinsdyr
  • 2 ss margarin til steking
  • 800 g melen potet
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 dl melk
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 150 g edamamebønner (soyabønner)
  • 2 stk vårløk
  • 1 bunt frisk dill
  • 2 ss soyasaus

Slik gjør du

1. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med vann. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.

2. Mos poteter og rør inn smør. Spe med melk til du har en luftig potetmos. Rør godt underveis. Smak til med salt, pepper og muskat.

3. Tin edamamebønner. Finhakk vårløk og dill og vend alt inn i potetmosen. La det bli gjennomvarmt.

4. Skjær kjøtt i ca. 1 cm tynne skiver. Bank forsiktig ut til jevn tykkelse.

5. Varm en stekepanne med margarin. Når det slutter å bruse er det varmt nok å legge i kjøttet. Stek kjøttet raskt på begge sider og krydre med salt og pepper.

6. Ta kjøttet ut av pannen og hell i soyasaus. Rør godt og trekk pannen av varmen.

Server minuttbiffene med varm potetmos, soyasmør,  og gjerne rørte tyttebær eller gelé.

Du kan også bruke reinsdyrstek eller -mørbrad til denne retten, og bytte ut edamamebønner med frosne erter eller sukkererter i biter og bytte ut dill med finhakket persille eller spinat.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.