Reinsdyrbiff med kremet viltsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Ytrefilet av reinsdyr er magert, mørt og smakfullt kjøtt med høy luksusfaktor. Når kjøttet skjæres i medaljonger er det lett å tilberede og en fryd å servere.  

Ingredienser

  • 750 g ytrefilet av reinsdyr
  • 12 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør til steking

Hasselbackpoteter:

  • 12 stk potet
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 3 ss hakkede hasselnøtter

Kremet viltsaus

  • 2 dl viltkraft eller viltfond
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss bringebæreddik eller annen eddik
  • 3 ss seterrømme eller créme fraîche

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom. De skal henge sammen i bunnen.
  2. Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over krydder. Stek dem på 225°C i 45-50 minutter til potetene har fått en gyllen overflate og er gjennomstekte. Dryss over hakkede nøtter når det er igjen ca. 15 minutter av steketiden.
  3. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Del fileten i 4 cm tykke medaljonger.
  4. Brun dem på hver side i smør og etterstek på svak varme i ca. 4 minutter, avhengig av tykkelse og hvor mye du ønsker kjøttet stekt. Ta ut biffene og hold dem varme.
  5. Kok ut pannen med viltkraft eller fond og tilsett resten av ingrediensene. Kok inn sausen til den tykner. Smak til.

Server reinsdyrbiffene med hasselbackpoteter, stekte kantareller, stekt småløk, aspargesbønner, små gulrøtter, rognebærgelé og saus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.