Lagre

Ingredienser

Kremet viltsaus

  • 2 dl viltkraft eller viltfond
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss bringebæreddik eller annen eddik
  • 3 ss seterrømme eller créme fraîche
Del

Reinsdyrbiff med kremet viltsaus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flatbiff av reinsdyr er magert, mørt og smakfullt kjøtt med høy luksusfaktor. Når kjøttet skjæres i skiver er det lett å tilberede som biff og en fryd å servere.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

Kremet viltsaus

  • 2 dl viltkraft eller viltfond
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss bringebæreddik eller annen eddik
  • 3 ss seterrømme eller créme fraîche

Slik gjør du

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på flatbiffen. Del flatbiffen til biffer i ca. 2 cm tykke skiver. Krydre biffene med salt og pepper.
  2. Brun biffene i en varm stekepanne med smør, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.
  3. Skyll vekk eventuell jord fra vårløken. Del vårløk i to og stek de i en  tørr stekepanne på høy varme til de har blitt litt svidd på begge sider. Ha over sitronsaft.
  4. Ta biffene ut av pannen og hold dem varme. Kok ut pannen med viltkraft eller fond og tilsett resten av ingrediensene. Kok inn sausen til den tykner. Smak til med salt og pepper.

Server reinsdyrbiffene med svidd vårløk, kremet viltsaus og pynt med frisk timian.  En god potetstappe eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant