Reinsdyrbiff med kremet viltsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Flatbiff av reinsdyr er magert, mørt og smakfullt kjøtt med høy luksusfaktor. Når kjøttet skjæres i skiver er det lett å tilberede som biff og en fryd å servere.  

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av reinsdyr
  • 2 ss smør til steking
  • 2 bunt vårløk
  • 2 ss sitronsaft

Kremet viltsaus

  • 2 dl viltkraft eller viltfond
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss bringebæreddik eller annen eddik
  • 3 ss seterrømme eller créme fraîche

Slik gjør du

1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på flatbiffen. Del flatbiffen til biffer i ca. 2 cm tykke skiver. Krydre biffene med salt og pepper. 

2. Brun biffene i en varm stekepanne med smør, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.

3. Skyll vekk eventuell jord fra vårløken. Del vårløk i to og stek de i en  tørr stekepanne på høy varme til de har blitt litt svidd på begge sider. Ha over sitronsaft.
4. Ta biffene ut av pannen og hold dem varme. Kok ut pannen med viltkraft eller fond og tilsett resten av ingrediensene. Kok inn sausen til den tykner. Smak til med salt og pepper.

Server reinsdyrbiffene med svidd vårløk, kremet viltsaus og pynt med frisk timian.  En god potetstappe eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.