Reinsdyrbiff med kremet soppstuing

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Skal du servere gjestene dine noe ekstra godt anbefaler vi reinsdyrbiff med soppstuing og potet- og sellerimos. Reinsdyrkjøtt er både mørt og magert, og i selskap med en god, kremet soppstuing er dette mat som gir ekte høststemning. 

Ingredienser

  • 1200 g flatbiff av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør

Potet- og sellerimos:

  • 750 g potet
  • 750 g sellerirot
  • 100 g smør
  • 212 dl melk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Kremet soppstuing:

  • 500 g kantarell eller blandet sopp
  • 2 stk løk
  • 2 ss smør til steking
  • 5 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

Du trenger: Flatbiff av reinsdyr, salt, pepper, smør, potet, knollselleri, melk, hvitløk, muskat, sopp, løk, matfløte, soyasaus og bladpersille. 

1. Skrell og kutt potet og sellerirot i terninger. Kok dem møre i usaltet vann.

2. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe tørt, rør om så de ikke svir seg. Mos potet og selleri med smør.

3. Tilsett melk til mosen har en passe konsistens. Smak til med hvitløk, muskatnøtt, salt og pepper. 

4. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.

5. Brun biffene i smør  på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering. 

6. Rens sopp. Skrell og del løk i båter. Stek sopp og løk gyllen i en panne med smør. Tilsett fløte. La sausen koke litt inn, smak til med soyasaus, salt og pepper. Dryss over hakket bladpersille før servering. 

Ønsker du mye saus kan du eventuelt lage den med litt hvetemel og kraft.

Server den saftige reinsdyrbiffen med kremet soppstuing og potet- og sellerimos. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.