Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrmedaljong med grønnsaksragu - alternativ 1

Reinsdyrmedaljong med grønnsaksragu

Ingredienser

porsjoner

Grønnsaksragu:

  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. gulrot
  • 100 g aromasopp eller sjampinjong
  • 3 ss smør til steking
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 904 kcal
Fett 22 g
Protein 89 g
Karbohydrater 75 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ytrefilet av reinsdyr er fantastisk mørt og smakfullt, og noe av det mest eksotiske og eksklusive vi kan by på her i landet. Men det behøver ikke være komplisert for det! Her har du en rett som garantert vil gi gjestene dine vann i munnen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grønnsaksragu:

  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. gulrot
  • 100 g aromasopp eller sjampinjong
  • 3 ss smør til steking
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 904 kcal
Fett 22 g
Protein 89 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

  1. Kutt grønnsaker i fine terninger.  Ha grønnsaker og litt smør i en stekepanne og fres grønnsakene til de begynner å få farge. Tilsett balsamico og smak til med salt, pepper og sukker. Hold varmt.
  2. Del reinsdyrfileten i fire like store biter. Sett dem på høykant og bank dem forsiktig så de blir like store.
  3. Varm en stekepanne og ha i litt smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun kjøttstykkene 1-2 minutter på begge sider. Krydre med salt og pepper. Legg gjerne litt frisk rosmarin i pannen under stekingen. Etterstek på lavere varme et par minutter.
  4. Vend inn frisk spinat og hakket persille i grønnsaksraguen og rør inn resten av smøret, så raguen blir blank og bløt. Fordel grønnsakragu på tallerkener og legg på kjøttet.

Server reinsdyrmedaljongene med grønnsaksragu og en god potetmos.

Det er ikke nødvendig med saus til denne retten fordi grønnsakene er saftige og gode, men vil du likevel ha saus, så passer det godt med en rødvinssaus

Du kan bruke både reinsdyrfilet (ytrefilet) og flatbiff av rein (reinsdyrplomme) for å lage reinsdyrmedaljonger. Medaljong brukes om biffer med rund eller oval form. Ordet er fransk, og  betyr "stor medalje".

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB11 10.11.2024 13:40:15