1. Kok potet i en kjele med vann til de er møre.
2. Forvell rosenkål ved å koke den i lettsaltet vann i ca.1 minutt. Avkjøl raskt i kaldt vann, da beholder den sin fine grønnfarge. Skjær hver rosenkål i tre eller fire skiver, etter hvor store de er.
3. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.
4. Brun biffene i smør på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.
5. Varm smør i en stekepanne eller wokpanne og tilsett rosenkål i skiver, oliven, kapers og tranebær. Fres alt raskt til det blir gjennomvarmt og får litt farge, men rosenkålen fortsatt har tyggemotstand og frisk grønnfarge. Smak til med salt og pepper. Tilsett eddik rett før servering for å gi litt friskhet til retten.
6. Hell vannet av poteten, tilsett smør og litt finhakkede friske urter.
Server saftig reinsdyrbiff med varm rosenkål- og olivensalat, og urtekrydrede poteter.