Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrbiff med varm rosenkål- og olivensalat

Reinsdyrbiff med varm rosenkål- og olivensalat

Ingredienser

4  porsjoner

Rosenkål- og olivensalat:

  • 250 g rosenkål , renset
  • 50 g kalamataoliven uten sten, delt i to
  • 20 g kapers
  • 20 g tørkede tranebær
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss balsamico- eller sherryeddik

  • 12 stk. småpoteter
  • 1 ss smør
  • 2 ss finhakkede friske urter som timian, bladpersille o.l.
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flatbiff av reinsdyr er en stykningsdel fra lårsteken. Kjøttet er fantastisk mørt og egner seg godt til steking av biff. Her serverer vi biffen med en lun salat av rosenkål, oliven, kapers og tørkede tranebær. Søtt, salt og syrlig på en gang!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Rosenkål- og olivensalat:

  • 250 g rosenkål , renset
  • 50 g kalamataoliven uten sten, delt i to
  • 20 g kapers
  • 20 g tørkede tranebær
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss balsamico- eller sherryeddik

  • 12 stk. småpoteter
  • 1 ss smør
  • 2 ss finhakkede friske urter som timian, bladpersille o.l.

Slik gjør du

  1. Kok små poteter i en kjele med vann til de er møre.
  2. Forvell rosenkål ved å koke den i lettsaltet vann i ca.1 minutt. Avkjøl raskt i kaldt vann, da beholder den sin fine grønnfarge. Skjær hver rosenkål i tre eller fire skiver, alt etter hvor store de er.

  1. Skjær eventuelt kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.

  1. Brun biffene i smør på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. Legg biffene til hviling i 5 minutter før du serverer dem.
  2. Ha litt smør i stekepannen og tilsett rosenkål i skiver, oliven, kapers og tranebær. Fres alt raskt til det blir gjennomvarmt og får litt farge, mens rosenkålen fortsatt har litt tyggemotstand og frisk grønnfarge. Smak til med salt og pepper. Tilsett eddik rett før servering for å gi litt friskhet til retten.
  3. Hell vannet av poteten, tilsett smør og litt finhakkede friske urter. 

Server saftig reinsdyrbiff med varm rosenkål- og olivensalat, og urtekrydrede poteter. 

Reinsdyrbiff med varm rosenkål- og olivensalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 07:16:28