Reinsdyrbiff med blåbærsaus og pære

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Reinsdyrkjøtt er både mørt og magert. I denne retten har reinsdyrbiffen fått selskap av en herlig blåbærsaus. En perfekt rett å servere dine gjester.

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryste tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 båt finhakket hvitløk

  • 0,5 stk. stor sellerirot
  • 1 pk frisk spinat , (á 250 g)
  • 1 stk. pære
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Ha blåbær, tyttebær og sukker i en gryte. Kok til det begynner å tykne. Tilsett rødvin, viltkraft, vann, timian, rosmarin og hvitløk. Kok det hele på svak varme i ca. 1 time til det har en tykk sauskonsistens. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

2. Skrell knollselleri (sellerirot) og skjær den i terninger. Kok terningene så vidt møre i en kjele med vann. Sil av.

3. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.  

4. Brun biffene i smør  på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering.

5. Stek spinat og terninger av sellerirot raskt i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. 

6. Skjær pære i fire like store båter, ta ut kjernen og brun den raskt i en stekepanne med smør. 

Server saftig reinsdyrbiff med stekt spinat, knollselleri, pære og en herlig blåbærsaus. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie