Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Reinsdyrbiff med blåbærsaus og pære

Ingredienser

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryste tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 båt finhakket hvitløk

  • 0,5 stk. stor sellerirot
  • 1 pk frisk spinat , (á 250 g)
  • 1 stk. pære
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Reinsdyrbiff med blåbærsaus og pære

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrkjøtt er både mørt og magert. I denne retten har reinsdyrbiffen fått selskap av en herlig blåbærsaus. En perfekt rett å servere dine gjester.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryste tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 båt finhakket hvitløk

  • 0,5 stk. stor sellerirot
  • 1 pk frisk spinat , (á 250 g)
  • 1 stk. pære
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Ha blåbær, tyttebær og sukker i en gryte. Kok til det begynner å tykne. Tilsett rødvin, viltkraft, vann, timian, rosmarin og hvitløk. Kok det hele på svak varme i ca. 1 time til det har en tykk sauskonsistens. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

2. Skrell knollselleri (sellerirot) og skjær den i terninger. Kok terningene så vidt møre i en kjele med vann. Sil av.

3. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.  

4. Brun biffene i smør  på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering.

5. Stek spinat og terninger av sellerirot raskt i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. 

6. Skjær pære i fire like store båter, ta ut kjernen og brun den raskt i en stekepanne med smør. 

Server saftig reinsdyrbiff med stekt spinat, knollselleri, pære og en herlig blåbærsaus. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB13 27.01.2023 11:40:11