Reinsdyrbiff med blåbærsaus og pære

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Reinsdyrkjøtt er både mørt og magert. I denne retten har reinsdyrbiffen fått selskap av en herlig blåbærsaus. En perfekt rett å servere dine gjester.

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryste tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 båt finhakket hvitløk

  • 12 stk stor sellerirot
  • 1 pk frisk spinat , (á 250 g)
  • 1 stk pære
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Ha blåbær, tyttebær og sukker i en gryte. Kok til det begynner å tykne. Tilsett rødvin, viltkraft, vann, timian, rosmarin og hvitløk. Kok det hele på svak varme i ca. 1 time til det har en tykk sauskonsistens. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

2. Skrell knollselleri (sellerirot) og skjær den i terninger. Kok terningene så vidt møre i en kjele med vann. Sil av.

3. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.  

4. Brun biffene i smør  på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering.

5. Stek spinat og terninger av sellerirot raskt i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. 

6. Skjær pære i fire like store båter, ta ut kjernen og brun den raskt i en stekepanne med smør. 

Server saftig reinsdyrbiff med stekt spinat, knollselleri, pære og en herlig blåbærsaus. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.