Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrsbiff-med-linser-jordskokk-og-plommer--MP-70342_ny

Reinsdyrbiff med linseragu

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 2 ss smør
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 600 g jordskokk
  • 500 g røde plomme
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 3 dl rødvin (kan droppes)
  • 3 dl belugalinser eller puylinser
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En rask og enkel rett med reinsdyrkjøtt, som vi har skåret i fine biffer og stekt i smør. Krydret med bare litt salt og pepper kommer den fine reinsdyrsmaken fram. Linseragu med jordskokk og plommer er spennende og deilig tilbehør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 2 ss smør
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 600 g jordskokk
  • 500 g røde plomme
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 3 dl rødvin (kan droppes)
  • 3 dl belugalinser eller puylinser
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Vask (skrubb) jordskokk grundig og del i tommelstore biter. Tørk godt med kjøkkenpapir og legg i en ildfast form.
  2. Del plommer i to og fjern steinen. Legg plommene i formen sammen med jordskokkene. Drypp over halvparten av oljen og salt. Plasser formen midt i ovnen på 220 °C og stek i 30 minutter. 
  3. Skrell og finhakk løk og gulrot. Varm resten av oljen i en kjele og fres grønnsakene myke og blanke. Hell i vinen og kok i 2 minutter. Ha i linser, kok opp på nytt og senk varmen.
  4. Kok linsene til de er møre, ca. 20 minutter. Smak til med sitron, salt og kvernet pepper. Vend forsiktig ned bakte jordskokker og plommer.
  5. Sjkær eventuelt kjøttet i biffer á 150 g. 
  6. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i biffene. Krydre biffene med salt og pepper og stek dem 2-3minutter på hver side, avhengig av tykkelse. Bruker du steketermometer, skal kjernetemperaturen være 56 °C for rosa kjerne.
  7. Løft biffene over på en tallerken og la dem hvile et par minutter før servering.
  8. Kok ut stekepannen med soyasaus og vann, og sil sjyen i en liten kjele. Smak til med salt og pepper.
  9. Fordel linsene på fire tallerkener. Del biffene i to på skrå og legg dem på linsene. Dryss over litt hakket persille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 24.04.2024 03:33:06