Risotto med reinsdyr

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Har du kokt en god reinsdyrkraft, så kan vi anbefale å lage en risotto med et stykke reinsdyrkjøtt på toppen. En nydelig middag med masse smak.

Ingredienser

  • 600 g mørbrad av rein
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør

Risotto:

  • 1 stk løk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 10 g tørket sopp
  • 2 dl hvitvin
  • 6 dl reinsdyrkraft eller viltkraft
  • 100 g frisk spinat
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Ha salt og pepper på reinsdyrmørbraden. Stek kjøttet i en stekepanne på høy varme til du har fått en fin stekeskorpe på begge sider.
  2. Legg kjøttet over i en ildfast form og sett inn steketermometer. Stek så kjøttet videre i ovnen på 125 °C til kjernetemperaturen er 60 °C (medium). La kjøttet hvile i 10 minutter etter at det er stekt.
  3. Finhakk løk. 
  4. Varm olivenolje i en vid kjele og fres løken på middels varme til den er myk og blank.
  5. Grovknus soppen med fingrene ha den i gryten sammen med ris. Fres alt til risen er blank. Tilsett vin og la det koke til det meste av væsken er borte. Rør kontinuerlig med en slikkepott.
  6. Tilsett ca. 1/3 i risottoen. Kok til kraften er absorbert og fortsett å spe med kraft, litt etter litt til alt er tilsatt og risen er ferdig. Den skal fortsatt ha litt tyggemotstand.
  7. Tilsett spinat og timian. Smak til med salt og pepper.
  8. Den ferdige risottoen skal være kremete og bløt som en grøt, og flyte litt utover tallerkenen når du serverer den. Er den for tykk, kan du røre inn litt mer kraft eller vann.

Legg risottoen på en tallerken og server med skiver av mørbrad. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.