Asiatisk syltede grønnsaker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Med riseddik og chiliflakes lager du raskt syltede grønnsaker med en touch av Asia. Enkelt og godt tilbehør til både grillmat og fiskeretter.

Ingredienser

  • 2 stk gulrot
  • 0,25 stk rettich
  • 0,5 stk agurk
  • 1 dl riseddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Skjær gulrot og rettish i tynne skiver med en skarp kniv, ostehøvel eller mandolin. 
  2. Del agurken i to på langs, skrap ut det bløte midtstykket og skjær den i tynne skiver.
  3. Kok opp en lake av eddik, sukker, vann og chiliflak. Legg i rettish- og gulrotskiver og  kok et par minutter. Trekk kjelen av platen og tilsett agurkskiver. Avkjøl og la grønnsakene trekke i laken i minst 2-3 timer.

Grønnsakene kan godt smakes til med litt hvitløk og noen dråper fiskesaus for en mer spennende smak.

Vi har brukt en riflete grønnsaksskreller for å få mønster på gulrøttene.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.