Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Pølse med physalisrelish

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. snadderpølse
  • 4 stk. pølsebrød

Physalis relish:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 1 stk. chiliolje (uten frø)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl eplejuice
  • 250 g physalis
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Pølser med physalisrelish

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En søt, syrlig og litt spicy relish er perfekt topping til en deilig snadderpølse! Physalisen og de spiselige blomstene gir relishen et lekkert og fristende utseende. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. snadderpølse
  • 4 stk. pølsebrød

Physalis relish:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 1 stk. chiliolje (uten frø)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl eplejuice
  • 250 g physalis
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Finhakk sjalottløk og riv hvitløk. Fres løken blank i en liten kjele med olje. 

2. Finhakk jalapeño og chili, og ha det i kjelen sammen med sukker, hvitvinseddik og eplejuice. Kok blandingen i 5 minutter. 

3. Del physalis i to og ha dem i kjelen, bland alt godt sammen og kok et par minutter til. Smak til med salt og pepper. 

Spe eventuelt med litt eplejuice om blandingen blir for tykk under koking.

4Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølsene på grillen og grill til de er pent gylne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.

Anrett snadderpølsene i deilige pølsebrød og topp med physalis relishen. Pynt med spiselige blomster og server dine gjester. 

Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 04.12.2022 06:20:32