Ingredienser

  • 700 g indrefilet av kalv eller ytrefilet
  • 1,5 dl salt
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1,5 dl søt eller halvtørr portvin
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 2 dl seterrømme
Del

Portvinsgravet kalvefilet

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å grave kjøtt er en gammel metode for lett konservering, og tilfører masse smak til både kjøtt og fisk. Gravet kalvefilet med smak av portvin er en nydelig liten rett som egner seg som forrett til hovedretter med fisk som for eksempel dampet kveite

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 700 g indrefilet av kalv eller ytrefilet
  • 1,5 dl salt
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1,5 dl søt eller halvtørr portvin
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 2 dl seterrømme

Slik gjør du

  1. Skjær bort eventuelle hinner på kjøttet.

     

  2. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper. Dryss et par spiseskjeer av blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over i fatet og dryss over resten av blandingen. gni det godt inn i kjøttet.
  3. Drypp over portvinen. Dekk formen med plastfolie.
  4. Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press, for eksempel en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i ca. tre døgn. Snu kjøttet én gang i døgnet. Tiden er avhengig av størrelse og tykkelse på kjøttstykket. Kjøttet er ferdig gravet når det er fast å ta på, men gir litt etter når du trykker på det.
  5. Skjær kjøttet i tynne skiver og server det med salat og pisket rømme, eller på tradisjonelt vis med litt sennepssaus og picklesagurker. 

Gravet kalv

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant