Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dill- og sennepsaus

Sennepssaus/dillsaus

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • ca. 1 ss vineddik (evt. litt mer)
  • 3 ss grov sennep , gjerne dijon
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl smaksnøytral nøytral olje
  • 3 ss hakket frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sennepssausen smaker nydelig til all slags gravet og røkt kjøtt eller fisk, og egner seg også godt sammen med sylte eller med skiver av gravet og stekt kalkunfilet som en forrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • ca. 1 ss vineddik (evt. litt mer)
  • 3 ss grov sennep , gjerne dijon
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl smaksnøytral nøytral olje
  • 3 ss hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Bland eggeplommer, sukker, eddik og sennep i en skål og visp det godt sammen. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig hele tiden.
  2. Tilsett hakket dill og smak til med salt og pepper. Hell på rene, tørre glass og oppbevar i kjøleskap.

Sennepsausen smaker nydelig til all slags gravet og røkt fisk og kjøtt, og egner seg også sammen med sylte.

 

Gir ca 4 dl ferdig sennepssaus. Oppbevart riktig er sennepsausen holdbar i minst to uker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 18:27:08