Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravet reinsdyrfilet med mandelpoteter 3c

Gravet kjøtt av vilt eller får

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg ytrefilet av reinsdyr eller filet av annet vilt eller får
  • 100 g salt
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 ts karve
  • 2 ss akevitt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å grave kjøtt er ikke like vanlig som å grave fisk. Fremgangsmåten er likevel den samme, og prosessen fremhever de gode smakene også i kjøttet. Gravet kjøtt passer utmerket som forrett, eller som norsk-eksotisk innslag på tapasbordet. Varier smakstilsetningene med urter som passer til de ulike kjøttslagene. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg ytrefilet av reinsdyr eller filet av annet vilt eller får
  • 100 g salt
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 ts karve
  • 2 ss akevitt

Slik gjør du

  1. Bland salt, karve, sukker og pepper og gni blandingen godt inn filetene på begge sider.
  2. Strø litt av blandingen i bunnen av en form, på et fat eller i en plastpose.
  3. Legg i filetene. Drypp eventuelt akevitt over filetene.
  4. Strø resten av krydderblandingen over. La filetene stå kaldt i 2 døgn, husk å snu den et par ganger.  Legges filetene i en plastpose, er det enkelt å snu den.
  5. Skjær filetene i tynne skiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB13 23.09.2023 06:33:22