Ingredienser

  • 400 g flatbiff av kalv
  • 5 ts honningsennep
  • 8 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 1 dl tørr hvitvin eller kalvekraft
  • 1 ss smør
Del

Kalveschnitzel

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En tradisjonell klassiker som smaker kjempegodt. Dette er festmat for mange, men kan selvsagt også nytes på en hverdag!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av kalv
  • 5 ts honningsennep
  • 8 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 1 dl tørr hvitvin eller kalvekraft
  • 1 ss smør

Slik gjør du

Beregn 2 tynne biffskiver til hver, ca. 1 cm.
  1. Bank dem flate med bredsiden av en kniv eller en biffbanker. Smør sennep på begge sidene av kjøttstykkene, og legg et par laurbærblad på hver side. Strø på salt og pepper.
  2. Varm olje i stekepanna, og legg schnitzlene i – stek i ca. 2–3 min på hver side.
  3. Ta dem ut av stekepanna, og hold dem varme under et lokk. Slå hvitvin i stekepanna, tilsett ca. 1 ts sennep, og la dette få et oppkok. Rør inn smør i sausen, og hell denne over schnitzlene ved servering.

Server med tomatsalat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant