Ingredienser

  • 400 g benfritt grytekjøtt av kalv
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hakket frisk estragon
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 2 ss olje
  • 8 stk. frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 10 stk. aspargesbønner
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 1 ss smør
Del

Kalvesauté

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalvekjøtt hører hjemme hvor de matglade samles. Sauté er et kokkebegrep og betyr finere gryte, en gryte med så mørt kjøtt at det ikke behøver å koke i større grad før det er ferdig.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g benfritt grytekjøtt av kalv
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hakket frisk estragon
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 2 ss olje
  • 8 stk. frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 10 stk. aspargesbønner
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 1 ss smør

Slik gjør du

 1. Press sitronsaften over kjøttet, og la dette godgjøre seg ca. 10 minutter. Hakk hvitløk og surr denne i olje i en gryte.

 2. Tilsett kjøttet og sjampinjong og brun det pent. Tilsett krydder, og slå over hvitvin og kraft. Tilsett tomatene, og la alt stå og trekke ca. 15 minutter.

 3. Del asparges opp i biter, og tilsett dette i gryta. Rør maizena ut i kaldt vann, og rør blandingen forsiktig inn i sautéen. La det koke opp, og rør inn en god skje smør til slutt.

 Server gjerne med ristet brød og aioli.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant