Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravet hjortefilet

Gravet hjortefilet

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g ytrefilet av hjort
  • 30 g salt
  • 40 g sukker
  • 1 ts malt kaffe
  • 1 ts kvernet pepper
  • 12 stk. knuste einebær
  • 4 stk. laurbærblad
  • 2 ss akevitt eller konjakk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å grave kjøtt er en velkjent tilberedningsmetode, men å bruke kaffe i gravingen er ikke så vanlig. Viltkjøtt og kaffe kler hverandre i smakene, og gravet hjortefilet med et hint av kaffe er en spennende og smakfull kombinasjon.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g ytrefilet av hjort
  • 30 g salt
  • 40 g sukker
  • 1 ts malt kaffe
  • 1 ts kvernet pepper
  • 12 stk. knuste einebær
  • 4 stk. laurbærblad
  • 2 ss akevitt eller konjakk

Slik gjør du

  1. Renskjær kjøttet for hinner og legg det til side.
  2. Bland salt, sukker, kaffe og krydder i en skål. Knus laurbærblad grovt.
  3. Strø halvparten av krydderblandingen i en form akkurat stor nok til kjøttet (for eksempel en brødform). Legg kjøttet i formen og dryss over resten av blandingen. Drypp spriten over til slutt.
  4. Dekk kjøttet med litt folie og press lett (sett en tilsvarende form oppå. Legg et par hermetikkbokser eller liknende i formen for å gi tyngde)
  5. Sett formen på kjøkkenbenken i 2-3 timer, til graveprosessen kommer godt i gang. Snu på kjøttet, dekk det på nytt og sett det kaldt i 3-5 dager, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
  6. Snu det hver dag.
  7. Når kjøttet er ferdig gravet, ta det ut av formen og tørk det med kjøkkenpapir. Oppbevar det i tett boks eller pakket i matpapir i kjøleskapet til servering.
  8. Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fiberretningen og server, gjerne på enkelt vis som her, med godt flatbrød og rømme.

Samme metode kan også brukes på andre typer viltkjøtt, som rådyr, rein og elg. Du kan også bruke deler av låret til graving. En god sennepssaus smaker også deilig til gravet kjøtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 24.09.2023 18:11:55