Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravet hjortefilet

Gravet hjortefilet

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g ytrefilet av hjort
  • 30 g salt
  • 40 g sukker
  • 1 ts malt kaffe
  • 1 ts kvernet pepper
  • 12 stk. knuste einebær
  • 4 stk. laurbærblad
  • 2 ss akevitt eller konjakk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å grave kjøtt er en velkjent tilberedningsmetode, men å bruke kaffe i gravingen er ikke så vanlig. Viltkjøtt og kaffe kler hverandre i smakene, og gravet hjortefilet med et hint av kaffe er en spennende og smakfull kombinasjon.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g ytrefilet av hjort
  • 30 g salt
  • 40 g sukker
  • 1 ts malt kaffe
  • 1 ts kvernet pepper
  • 12 stk. knuste einebær
  • 4 stk. laurbærblad
  • 2 ss akevitt eller konjakk

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Samme metode kan også brukes på andre typer viltkjøtt, som rådyr, rein og elg. Du kan også bruke deler av låret til graving. En god sennepssaus smaker også deilig til gravet kjøtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 16.04.2024 08:34:45