Råvareinformasjon
Indrefilét regnes som det aller mest eksklusive kjøttet fra storfe. Supermør, saftig og smakfull oppfyller hele indrefiléten alle kriterier til et eksklusivt biffmåltid. Indrefileten egner seg selvfølgelig også meget godt til helsteking.
Mengdeberegning:
150 – 180 gram per person.
Næringsinnhold per 100 gram:
Spiselig del: 100%
Kcal: 134 kcal / 563 kJ
Fett: 5,2 % fett
Karbohydrat: 0 g
Protein: 21,8%
Oppbevaring/holdbarhet:
Om kjøttet oppbevares riktig, er holdbarheten minst 2 uker i kjøleskap. Mange synes kjøttet blir bedre om det får ligge en god stund lenger enn oppgitt holdbarhetsdato. Dette forutsetter riktig oppbevaring og emballasje. Så lenge kjøttet lukter godt og har en frisk farge, er det ingenting i veien for å spise det.
Hvor på dyret:
De to indrefiletene sitter på innsiden av ryggraden på storfeslaktet, og er festet helt bakerst på oksekammen. Indrefileten er det møreste kjøttet på dyret. Kokker deler indrefileten opp etter et visst mønster.