Urtemajones

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Hjemmelaget grønn urtemajones er nydelig tilbehør til alle slags skalldyr og fisk, og kan også serveres som dipp til grønnsaker.

Ingredienser

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 dl nøytral olje
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 3 ss finsnittet frisk gressløk
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 2 stk ansjosfilet
  • 2 båter presset hvitløk
  • 2 ss gresk yoghurt (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Rens rekene. Legg dem i en skål og sett i kjøleskapet
  2. Visp eggeplommer med salt til de er lyse og tykke. Bland inn sennep, presset hvitløk og sitronsaft.
  3. Spe forsiktig med olje mens du fortsetter å vispe – en teskje av gangen er nok i begynnelsen. Øk etter hvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den for tykk kan du justere konsistensen med litt vann.
  4. Fjern grove stilker og finhakk urtene eller mos dem til puré med stavmikser eller hurtigmikser sammen med ansjosfilet og hvitløk. Bland med majones og eventuelt yoghurt. Smak til med litt salt og pepper, eventuelt også litt mer sitronsaft og hvitløk.
Varier urtene med det du har tilgjengelig. Men estragon et er en av urtene som skal være med i urtemajonesen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.