Ingredienser

Multesalsa:

  • 1 stk. avokado
  • 300 g multer
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss olivenolje
  • 1- 2 ss limesaft
Del

Reinsdyr tataki

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tataki er en tradisjonell japansk metode der kjøtt eller fisk stekes raskt på svært høy varme, før det blir skåret i tynne skiver. Her får du en spennende variant med reinkjøtt og multesalsa. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Multesalsa:

  • 1 stk. avokado
  • 300 g multer
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss olivenolje
  • 1- 2 ss limesaft

Slik gjør du


1. Krydre reinsdyrfilet med salt og pepper, og brun den raskt på begge sider i en stekepanne med olje.


2. Legg fileten over på et dobbelt lag med plastfolie.


3. Brett plastfolien over kjøttet og rull forsiktig, mens du strammer til på sidene.


4. Snurr rullen ytterligere, og brett inn endene slik at rullen blir jevn og fast. Legg den i fryseren en times tid slik at du lett kan skjære ca. 2 mm tykke pene skiver.


5. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Kutt avokado i små terninger.
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

6. Bland sammen avokado, multer, rødløk, chili og olivenolje. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og finhakk den. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

Server reinsdyr tataki med multesalsa.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant