Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr mørbrad med Annapoteter

Reinsdyr mørbrad med Annapoteter

Ingredienser

porsjoner

Annapoteter:

  • 200 g smør
  • 400 g potet , gjerne nypotet
  • 1 ss revet frisk pepperrot
  • 0,5 ss finkuttet frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje til smøring av formene

Tilbehør:

  • 3 stk. pastinakk
  • 125 g frisk spinat
  • 1 ts olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mørbrad av reinsdyr er et eksklusivt stykke kjøtt fra låret. Kjøttet er mørt og passer godt som en liten festmiddag sammen med potetkake med pepperrot.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Annapoteter:

  • 200 g smør
  • 400 g potet , gjerne nypotet
  • 1 ss revet frisk pepperrot
  • 0,5 ss finkuttet frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje til smøring av formene

Tilbehør:

  • 3 stk. pastinakk
  • 125 g frisk spinat
  • 1 ts olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

       Forvarm ovnen til 190 °C.

  1. Ha smør i en liten kjele og smelt det på svak varme. Trekk kjelen til siden og la smøret hvile en stund. Bruk en liten øse til å ta ut det klarede smøret. Bunnfallet skal ikke med.
  2. Skrell potet og skjær i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha potetskiver, klaret smør, revet pepperrot, timian, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.
  3. Smør en ildfast form eller små porsjonsformer med olje og legg i potetskivene. Klem godt sammen.
  4. Sett formen i stekeovnen og stek til potetene har fått en pen gyllen farge og er gjennomstekt, ca. 35 minutter.
  5. Varm en stekepanne og smelt smør. Når det slutter å frese og smøret er gyllenbrunt, er det varmt nok å legge i kjøttet. Legg kjøttet i pannen og krydre med salt og pepper. Brun det godt på begge sider og legg det over i en ildfast form. Sett til side.
    Stikk en liten pinne gjennom potetene for å se om de er ferdige.
  6. Senk temperaturen på stekeovnen til 125 °C når potetene er nesten ferdig. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av mørbraden og plasser dem sammen med potetene i ovnen til den har en kjernetemperatur på 55-60°C (medium). La kjøttet hvile i ca 10 minutter før du skjærer det i skiver.
  7. Skrell pastinakk og skjær i terninger. Stek terningene i varm stekepanne med olivenolje i 5 minutter. Tilsett spinat rett før servering og la den akkurat falle sammen.

       Smak til med salt og pepper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB12 25.04.2024 16:35:05