Indrefilet av rein med karamelliserte epler

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Indrefilet av rein med karamelliserte epler er en skikkelig digg rett som bare MÅ prøves! Lag sellerirotpuré på forhånd så sparer du litt tid dagen du skal ha gjester. 

Ingredienser

  • 3 stk. sellerirot
  • 2 dl matfløte
  • 3 ss smør
  • 600 g indrefilet av reinsdyr
  • 1 pk sjysaus
  • 2 stk. eple
  • 1 ss sukker
  • 1 bunt frisk timian

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele. Skrell og del sellerirot i biter. Kok selleriroten i et par minutter til den har blitt mør. 
  2. Hell av vannet og tilsett matfløte, en spiseskje smør, salt og pepper. Kjør selleriroten glatt med en stavmikser. 
  3. Smelt smør i en panne og krydre indrefiletene med salt og pepper. 
  4. Stek indrefiletene i noen minutter på hver side. Trekk stekepannen av platen og la indrefileten hvile i 5-10 minutter. Skjær fileten i skiver rett før servering. 
  5. Kok opp sjysaus i en kjele og la stå på varmen frem til servering. 
  6. Skjær epler i tynne skiver med en mandolin. Varm smør og sukker i en panne og stek eplene raskt på hver side til gylne og lett karamelliserte. 
  7. Server indrefilet med sellerirotpuré, karamelliserte epler, varm sjysaus og timian på toppen. 

Indrefilet av rein med karamelliserte epler

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.