Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillspyd med lam og gresk salat

Grillspyd med lam, gresk salat og tzatziki

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lammekotelett
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Gresk salat:

  • 3 stk. tomat
  • 8 stk. cherrytomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. agurk
  • ca. 150 g kalamataoliven
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 pk fetaost (á 150 g)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bruk lammekotelettene og lag deilige grillspyd med lam, enkelt som bare det! Du kan enten kjøpe ferdig marinerte lammekoteletter eller krydre selv. Grillspydene smaker nydelig med en gresk salat og tzatziki. Skikkelig sommermat!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lammekotelett
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Gresk salat:

  • 3 stk. tomat
  • 8 stk. cherrytomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. agurk
  • ca. 150 g kalamataoliven
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 pk fetaost (á 150 g)

Slik gjør du

  1. Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann ca. 30 minutter før bruk, slik at de ikke brenner opp under grilling.
  2. Skjær kjøttet av beinet på lammekotelettene med en skarp kniv, behold fettet på siden det gir en veldig god smak. 
  3. Tre kjøttet på grillspydene.
  4. Skjær tomat i store biter, cherrytomater i to og løk i ringer. Ha det i en bolle.
  5. Skrell agurk, del den i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den deretter i skiver, og ha skivene i bollen. Ha også oliven i bollen.  
  6. Ha på olje, og oregano. Bland sammen og la stå noen minutter.
  7. Pensle kjøttet med olje, og krydre det med litt salt og pepper dersom du ikke bruker ferdig marinerte lammekoteletter. 
  8. Grill lammespydene 3-4 minutter på hver side, snu dem ofte. 
  9. Riv salatblader i grove biter, og anrett dem på et stort fat. Legg salaten fra bollen over på salatbladene, og smuldre over fetaost. 

Server lammespydene med den greske salaten, og lag gjerne en tzatziki til, eventuelt server en du får kjøpt på butikken. Godt brød kan også serveres til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 00:17:11