Pannekaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Pannekaker er familiens middagsfavoritt. Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre. Server med syltetøy, rømme, bacon, flesk, brunost eller sukker.

Ingredienser

2 pannekaker beregnet per porsjon

 • 4 stk. egg
 • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
 • 0,5 ts salt
 • 5 dl melk
 • 1 ss smør

Slik gjør du

 1. Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La pannekakerøren svelle i ca. ½ time.


Ikke spar på eggene i en pannekakerøre. Eggende binder røren, slik at du kan bruke mindre mel. Da blir det tynne og fine pannekaker.

Vil du ha litt sunnere pannekaker kan du tilsette sammalt hvete i pannekakerøren. Se oppskrift på grove pannekaker.

 1. Smelt margarin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
 2. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.

Server gjerne pannekakene sammen med ertesuppe til middag eller som en selvstendig middag, med blåbærsyltetøy eller sukker på. 

Pannekaker kan serveres til middag med jordbærsyltetøy, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med sukker, is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget blåbærsyltetøy

Pannekaker

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.