Grove glutenfrie pannekaker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Gode og mettende, grove pannekaker uten gluten! Vi har toppet dem med digg spekeskinke, blåmuggost og sprø spinat.

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 4 dl glutenfritt mel (Semper Grov Mix)
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 8 dl soyamelk eller mandelmelk
  • 4 stk egg

Forslag til topping:

  • 8 skiver spekeskinke
  • 1 pk blåmuggost á 125 g
  • 1 pk babyspinat á 65 g
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en liten kasserolle.
  2. Bruk en stavmikser og kjør sammen glutenfritt mel, knuste linfrø, sesamfrø, glutenfrie havregryn, melk, egg og smeltet smør i en bolle. La røren svelle i 5 minutter. 
  3. Stek pannekaker i en middels varm panne til de er gyllenbrune på begge sider. Smør gjerne pannen mellom hver pannekake slik at det ikke svir seg.

Server gjerne pannekakene med spekeskinke, biter av blåmuggost og frisk spinat. Drypp over litt god olivenolje og krydre med litt grovkvernet pepper. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.