Ingredienser

  • 1 kg blåbær
  • 0,5 kg sukker
  • saften av 0,5 stk. sitron (kan utelates)
Del

Blåbærsyltetøy

(6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget blåbærsyltetøy er himmelsk! Når skogen bugner av bær er det fort gjort å plukke en liter eller to, og du koker kjapt en porsjon syltetøy. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg blåbær
  • 0,5 kg sukker
  • saften av 0,5 stk. sitron (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Rør sammen blåbær og sukker i en kjele og tilsett sitronsaften.
  2. Kok opp under stadig omrøring til sukkeret har løst seg opp og bærene begynner å slippe saft. La syltetøyet koke på høy varme i ca 10 minutter mens du rører om av og til. Fjern skummet som danner seg på toppen.
  3. Når syltetøyet begynner å tykne, tar du det av varmen og heller det på varme, rene glass. Skru på lokk og avkjøl helt. 
1 porsjon gir ca 1 ½ liter (4 glass)
En vaniljestang delt i to på langs gir en deilig ekstra spiss på syltetøyet. Om syltetøyet ikke tykner, kan du tilsette litt syltepulver (pektin). Les på pakken for å beregne mengde.

 

Slik rengjør du glass:

Vask glassene grundig (gjerne i oppvaskmaskin) og plasser dem i stekeovnen på 100 °C i ca. 1 time. Rengjør lokkene grundig og kok dem i litt vann tilsatt litt 7% eddik. La dem lufttørke, eller tørk dem med et rent kjøkkenhåndkle.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant